الجمعة، 30 أغسطس 2019

طريقة عمل جلاش محشي كنافة ومكسرات

جلاش محشي بالكنافه والمكسرات:

الطريقة :
نجهز الحشو الاول
مكسرات مجروشه +جوز هند+معلقتين كبار سكر نقلبهم مع بعض في طبق
عالبوتجاز نسيح حته سمنه ونضيف عليها شويه زيت وننزل بالكنافه المفتته ونقلبها كويس اوي في السمنه بحيث تكون متغلفه كويس اوي بالسمن ونحمرها عالبوتجاز
نسيبها تبرد ونضيف عليها طبق المكسرات

ندهن الصينيه ونفرد طبقه الجلاش ونحط جواها الحشو ونلفها رول ونحطها في الصينيه لحد مانخلص كل الكميه
عالفرن 200درجه تلت ساعه لنص ساعه او لحد ماتحمر من تحت نشغل الشوايه
نخرجها نسقطها في الشربات على طول ويكون بارد وتقيل ونسيبها دقيقتين ونصفيها ونخرجها
ونرش عليها رشه جوز هند مع مكسرات لو تحبي

الشربات
كوبايه ونص سكر على النار مع نص كوب ميه تتكرمل شويه بعدين نضيف كوبايه ميه كمان تغلي غلوتين نعصر عصره ليمون وغلوه واحده ونطفي ونحط نقطه فانيليا
ونعمله قبل مانحط الجلاش في الفرن عشان يبقى بارد

اللهم بلغنا رمضان وكل سنة وأنتم طيبين .

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق